how to create a web page for free

Oktatási rendszer

Oktatási rendszerünk több egyetem által is használt moodle alapján működik. A rendszerbe való belépéshez energiás e-mail címet és a hozzá tartozó jelszót kell megadni.
Moodle-be bármilyen kurzust meg lehet hírdetni több féle oktatási és tesztelési formát kínál melyeket a kurzus tanára állíthat össze. A rendszer az EK felhasználói adatbázisára támaszkodik, szóval akinek van energiás e-mail címe, be tud jelentkezni moodle-be is.

Alább található képes leírás az EK Tűz-, Munka- és Katasztrófavédelmi kurzusánal elvégzéséhez.

  1. Az oldal megnyitása - Nyissuk meg a Moodle-t. Alapbeállításként magyarul kell megjelenjen az oldal, de ezt fent állíthatjuk. A nyitó oldalon láthatóak az aktív, publikusan látható kurzusok. Itt válasszuk ki a mi esetünkben a "Tűz-, Munka- és Katasztrófavédelem" nevű kurzust.
  2. Bejelentkezés - Ha rákattintottunk a "Tűz-, Munka- és Katasztrófavédelem" nevű kurzustra és nem vagyunk bejelentkezve, akkor a bejelentkezési oldalra kerülünk, ahol energiás e-mail címünkkel és jelszavunkkal be tudunk jelentkezni. Elfelejtett jelszó esetén itt található segítség.
  3. Az oldal elemei - Ezen a képen találhatóak az oldal egyes részei, döntően a menüre és a navigációs sávra lesz sükségünk. Bal oldalt felül visszakerülünk a kezdőoldalra.
  4. A kurzus feladatai - A kurzus áttekintő oldalán megnézhetjük jelenlegi kurzusunk feladatainak állapotát. Itt bal oldalt találhatóak a feladatok, rájuk kattintva megnyílnak. Amennyiben egy feladat sikerül jobb oldalt a jelölőnégyzetben megjelenik egy pipa. Sikertelen feladat esetén X.
  5. Feladatok megnyitása és teljesítése - A feladatok tevékenységtől függően különböző féle képpen nyílhatnak meg. Esetünkben mivel tananyagról van szó, az beágyazott dokumentumként jelenik meg. A feladatok közt lehet lehet lapozni vagy vagy átugrani közvetlen másik feladatra, az alsó navigációs sáv segítségével. A bal oldalsó menüben vissza tudunk jutni a kurzus áttekintő oldalára.
  6. Quiz - Quiz feladat megnyitásakor megnyílik az adott feladat oldala. Itt találhatjuk korábbi próbálkozásainkat, illetve indíthatunk új próbálkozást az oldal alján levő gombbal. Ez esetben a Quiz minimum 60%-ot vár el tőlünk, azaz 15-ből 9 helyes választ. A kérdéssort akárhányszor meg lehet ismételni, a pontozási módszer a legjobb eredményünket veszi figyelembe. Sikeres kitöltés után is lehet még tovább gyakorolni.
  7. Teljesített feladatok - A kurzussal akkor végeztünk, ha minden egyes jelölőnégyzetve kaptunk értékelést. A kurzus akkor sikeres ha az azon belül szabott kritériumokat elértük. Ezesetben minden feladat teljesítése, az anyagok elolvasásával és a quiz minimum 60%-os helyes kitöltésével.
  8. Sikeres kurzus ellenőrzése - A menüben a Kurzusaim menüben áttekinthetőek a kurzusok. Az idősorban a folyamatban levő vagy épp a héten határidős kurzusokat lehet jelzi ki. A kurzusok fülön pedig az összes eddigi kurzus áttekinthető. Itt tudjuk ellenőrizni jelenlegi kurzusunk állapotát, amennyiben ez 100%, Gratulálunk! Sikeresen teljesítette az MTA EK éves Tűz-, Munka- és Katasztrófavédelmi kurzusát.

Moodle mobil verzió

A moodle mobil alkalmazással bárhol bármikor elvégezhetőek a kurzusok mobilinternet és okostelefon segítségével, akár egy hazaút alatt.
Telepítés után az első dolgunk az oldal megadása (https://playground.it.energia.mta.hu/moodle), majd csatlakozás után megadni az energiás e-mail címünket és jelszavunkat.
Természetesen mobilon is elérhető a webes verzió amennyiben nem akarjuk az alkalmazást telepíteni.

Használat bemutatása kommentár nélkül
Nálam alapból bejelentkezve indul, első telepítésnél rögtön be fogja kérni a site URL-jét (https://playground.it.energia.mta.hu/moodle) és a bejelntkezést, ez a videoban később található.
Mobirise
Elérhetőség

KFKI 26.-os épület 109.-es szoba

Kapcsolat

Email: sysadmin@energia.mta.hu

Telefon: +36 1 392 22 22                 

Mellékek:
Támogatás: 1687
Szerver: 2675